Dette er linja for deg som:

  • ønsker å utforske dansefaget
  • ønsker å trene variert og målrettet
  • ønsker å bli inspirert til en sunn og god livsstil
Dans Styrke Livsstil fremfører egenkomponert show på Norsk Eplefest 2016

Dans

Dette er en linje med mange muligheter. Du vil få ukentlige timer i dansetekniske fag som jazz, moderne/samtidsdans, hiphop og musikaldans. Vi jobber kontinuerlig med små og store prosjekter, og vår store danseforestilling er årets høydepunkt. Undervisningen skal gi deg et bredt repertoar innen teknikktrening, samtidig som vi stadig er på jakt etter ditt unike bevegelsesspråk. Vi ønsker å gi deg et bredt innblikk i dans og inviterer ulike gjestelærere i løpet av året. Klasserommet vårt er lyst og fint med speilvegg, god lyd, barr, kvalitetsgulv samt avdeling med spinningsykler, treningsapparater, vekter og slynger. Her står døra alltid åpen, også utenom undervisningen.

Styrke

Vi starter ofte linjedagen med fokus på puls, styrke og bevegelighet. Her jobber vi med å holde kroppen utholdende, sterk og smidig. Vi er innom yoga, løpetrening, «funkyginechallenge», pilates, sirkeltrening, spinning, slyngetrening, bungee ropes, cardiostep, intervalltrening og mye mer. Du blir utfordret på å jobbe hardt og selvstendig mot stadig nye mål.

Livsstil

Hvordan kan vi jobbe med livskvaliteten? Gjennom fokus på fysisk aktivitet, kosthold og egenomsorg tilnærmer vi oss kunnskapen som kan komme både oss og andre til gode.  Vi vil jakte etter en sunn livsstil som gir god psykisk og fysisk helse. Hver tirsdag har vi «danselunsj», der fokuset er sunn mat og hyggelig samvær. Undervisningen kan like gjerne foregå i skogen, på kjøkkenet eller i dansesalen. Her handler det om å ta i bruk alle sanser og prøve ut nye ting.

Turer

På høsten reiser vi med tog til Norges største turistperle LOFOTEN!

Topptur i fjellene, yoga, kultur og dansing. Her blir det opplevelser for både kropp og sjel. Vi skal blant annet gå kjente fjelltopper som Reinebringen, Festvågtinden også Svolværgeita. (Italia var tidligere annonsert, men utgår som følge av Covid-19)

På våren skal vi på en ukes treningsleir til Club La Santa. Her får man prøve seg på en mengde spennende ukjente og kjente treningsformer, samt dans i mange varianter.

I tillegg drar vi på Oslotur der operabesøk, danseforestillinger, danseskolebesøk og opplevelser er i sentrum.

Mulighetene er mange, og reisene vil være rike på opplevelser sammen med gode venner!

Kostnader

Dette vil et år på Dans Styrke Livsstil 2020/2021 på Sagavoll koste:

Linjeavgift: 28.000,- *
Innmelding: 3.000,-
Dobbelrom: 79.200,- **
Felleskostnader: 12.000,-
Sum: 122.200,-

*) Vi tar forbehold om endringer i valutakurser.

**) Tillegg for enkeltrom: kr. 5.400,-

Du kan søke om stipend og lån i Statens lånekasse for utdanning via Lånekassens nettside. Maks låneramme for 2019/2020 er kr. 110.200,-, hvorav kr 44.080,- omgjøres til stipend ved fullført skoleår. I mars 2020 blir det klart hvor mye lån man kan få for 2020/2021. For å få omgjort lån til stipend, kan du ikke ha udokumentert fravær som overstiger 10 prosent. Se Lånekassens hjemmeside for mer informasjon.

Lærer

Tonje Solemdal Hellem er linjelærer på Dans Styrke Livsstil. Hun har utdannelse med fireårig Bachelor i dans med integrert praktisk pedagogisk utdanning (PPU), Master of Arts in Dance Studies ved NTNU og 1.klasse danselinje ved Bårdar Akademiet. Tonje underviser i Moderne/samtidsdans, jazz, ballett og hip hop. Andre fag er grunntrening, styrke, bevegelighetstrening, enkel baking, lesering, kjærlighetspodden, dans for menn, massasje, stretch og avspenning.

Har du spørsmål, så ta kontakt! Send e-post til tonje@sagavoll.no, eller ring 35 95 91 00.

Velkommen til et spenstig folkehøgskoleår!

SØK NÅ!