– Er DU glad i å skape og å lage ting?

– Har DU lyst til å jobbe med design og redesign et helt år?  

På KREATIV (re)DESIGN India får du ta del i den nye luksusen – du får lære å lage dine egne ting! Her får du lære å sy, jobbe med glass, keramikk, redesign og mye mer. Vi tar med oss bærekraft- og gjenbrukstanken gjennom året. Du får lage dine egne produkter, fra bunn av og ikke minst ved å gi nytt liv til gamle gjenstander og andres «skrot».

Dette er linja for deg som har lyst å la kreativiteten blomstre et helt år! Og det trengs ingen forkunnskaper!

Spennende teknikker

  • Håndverk
  • Redesign
  • Gjenbruk
  • Sy ditt eget klesplagg og lær basic syegenskaper
  • Strikking
  • DIY – Do It Yourself
  • Lag flotte fat og smykker i glass
  • Lag din egen skinnfell
  • Tegning og maling

Håndverk og Redesign

På KREATVI (re)DESIGN India vil du lære mange ulike håndverksteknikker og du får lage dine helt egne produkter, både fra bunn av og av andres gamle møbler og klær. Du får en innføring i mange ulike kreative områder og på slutten av året blir det en fordypningsperiode hvor du får gjøre et dypdykk i ett område.

 

Du får utvikle deg selv og dine kreative sider under individuell veiledning av linjas lærer – og de andre i klassen. Etter et år på KREATIV (re)DESIGN India vil du garantert sitte igjen med mange spennende produkter og kunnskap om nye teknikker du vil ha stor glede av.

Inspirasjons- og studietur til Oslo! Spennende studietur til India!

På høsten reiser vi til Oslo på bli kjent-tur hvor vi blant annet besøker bedrifter som Helly Hansen og Fretex, sjekker ut ulike secondhandbutikker, får omvisning på Astrup Fearnley museet, Munchmuseet og Den Norske Opera og Ballet.

Senere på høsten reiser vi til India! I India kommer vi til å besøke og utforske tekstilindustrien og det store mangfoldet de har innen håndverk. Vi besøker blant annet Weavers Service Centre i Mumbai, drar på Jewellery Making og Block making i Ahmedabad og mye mer. Vi har fokus på å lære om Indias mangfoldige håndverkstradisjoner, tekstilindustrien og om Indias lange historie innen tekstilproduksjon.

Nysgjerrig på hva årets elever på Kreativ Design driver med?

De har egen side på Facebook, hvor de deler bilder og info om prosjektene sine. Lik siden deres, og følg med!

Klikk her for å gå til Facebook-siden til Kreativ Design-linja på Sagavoll.

Kostnader

Dette vil et år på KREATIV (re)DESIGN India på Sagavoll 2019/2020 koste (med forbehold om endringer i valutakurser):

Linjekostnad: 29.000,- *
Innmelding: 2.700,-
Dobbeltrom: 75.600,- **
Felleskostnader: 12.000,-
Sum: 119.300,-

*) Vi tar forbehold om endringer i valutakurser.

**) Tillegg for enkeltrom: kr. 5.400,-.

Du kan søke om stipend og lån i Statens lånekasse for utdanning via Lånekassens nettside. Maks låneramme for 2018/2019 er kr 108.250,-, hvorav kr 43.300,- omgjøres til stipend ved fullført skoleår. I mars 2019 blir det klart hvor mye lån man kan få for 2019/2020. Se Lånekassens hjemmeside for mer informasjon.

Lærer

Linjelæreren på KREATIV (re)DESIGN India heter Hanne-Lene Halsen.

Hanne-Lene så dagens lys i 1989 og har vokst opp på Byneset i Trøndelag. Hun er en kreativ sjel som har mange morsomme ideer og liker å finne på sprell av ulik karakter. Hun er glad i kreative fag, og har ekstra stor interesse for klesdesign og produktutvikling – og er utdannet innenfor nettopp dette området. I tillegg til å være klesdesigner og produktutvikler har hun praktisk-pedagogisk utdanning.

Før hun kom til Sagavoll jobbet hun blant annet som produktutvikler hos Helly Hansen, og er fortsatt i dag en av KRIK (Kristen Idrettskontakt) sine klesdesignere. Kanskje du har et klesplagg Hanne-Lene har designet?

Sett bort fra den kreative delen, elsker Hanne-Lene å stå på ski og hun digger å spille volleyball. Hun er en ivrig pådriver for aktiviteten hos lærer-damenes volleyball-lag, Smashing Ladies. Volleyball- og skiinteressen ble vekket til livet de årene hun selv gikk, og var stipendiat på Sagavoll.

Innenfor linjefaget er Hanne-Lene spesielt interessert i redesign og alle de spennende måtene man kan anvende redesign i forhold til de ulike kreative fagene. Hun er opptatt av å la elevene sine erfare og tilegne seg kunnskap på nettopp dette området.

Hvis du lurer på noe, send gjerne en mail til kreativdesign@sagavoll.no eller ring 35 95 91 00.

SØK NÅ!