– Er DU glad i å skape og å lage ting?

– Har DU lyst til å jobbe med design og redesign et helt år?  

På Kreativ (re)Design får du ta del i den nye luksusen – du får lære å lage dine egne ting! Her får du tegne, male, lære å sy, jobbe med glass, redesign og mye mer. Vi tar med oss bærekraft- og gjenbrukstanken gjennom hele året. Du får lage dine egne produkter, fra bunn av og ikke minst ved å gi nytt liv til gamle gjenstander og andres «skrot».

Dette er linja for deg som har lyst å la kreativiteten blomstre et helt år!

Spennende teknikker

  • Redesign og ny design
  • Gjenbruk og upcycling – resirkulering som øker objektets verdi
  • Sy ditt eget klesplagg
  • Strikking
  • DIY – Do It Yourself
  • Lag flotte fat og smykker i glass
  • Lag din egen skinnfell
  • Tegning og maling

Design og Redesign

På Kreativ (re)Design vil du lære mange ulike teknikker og du får designe dine helt egne produkter. Du finner inspirasjon, utvikler eget design, lærer å se verdien og potensialet i redesign og upcycling, velger materialer og arbeider i et sosialt klassemiljø.

Du får utvikle deg selv og dine kreative sider under individuell veiledning av linjas lærer – og de andre i klassen. Etter et år på Kreativ (re)Design vil du garantert sitte igjen med mange spennende produkter og kunnskap om nye teknikker du vil ha stor glede av. Gjennom et år med redesigntankegangen som ramme, vil du lære å se muligheter i stedet for begrensninger i dine omgivelser.

Inspirasjons- og studietur til Oslo! Spennende studietur til New York!

På høsten reiser vi til Oslo hvor vi blant annet besøker bedrifter som Helly Hansen og Fretex, sjekker ut ulike secondhandbutikker, får omvisning på Astrup Fearnley museet, Munchmuseet og Den Norske Opera og Ballet.

Når våren kommer reiser vi til New York – kunstens og motens metropol. Her skal vi droppe inn på en tegnetime i et fantastisk miljø, gå på streetart-vandring, besøke Fashion-Institute og ikke minst MOMA som har en av verdens største samlinger av moderne kunst. Vi går og ser en musikal på Broadway og går på vandring i fantastiske Central Park. Dette og mye, mye mer!

Nysgjerrig på hva årets elever på Kreativ Design driver med?

De har egen side på Facebook, hvor de deler bilder og info om prosjektene sine. Lik siden deres, og følg med!

Klikk her for å gå til Facebook-siden til Kreativ Design-linja på Sagavoll.

Kostnader

Dette vil et år på Kreativ (re)Design på Sagavoll 2018/2019 koste (med forbehold om endringer i valutakurser):

Linjekostnad: 26.000,- *
Innmelding: 2.600,-
Dobbeltrom: 73.800,- **
Felleskostnader: 11.000,-
Sum: 113.400,-

*) Vi tar forbehold om endringer i valutakurser.

**) Tillegg for enkeltrom: kr. 5.400,-.

Du kan søke om stipend og lån i Statens lånekasse for utdanning via Lånekassens nettside. Maks låneramme for 2017/2018 er kr 111.657,-, hvorav kr 44.662,- omgjøres til stipend ved fullført skoleår. I mars 2018 blir det klart hvor mye lån man kan få for 2018/2019. Se Lånekassens hjemmeside for mer informasjon.

Lærer

Linjelæreren på Kreativ (re)Design heter Hanne-Lene Halsen.

Hanne-Lene så dagens lys i 1989 og har vokst opp på Byneset i Trøndelag. Hun er en kreativ sjel som har mange morsomme ideer og liker å finne på sprell av ulik karakter. Hun er glad i kreative fag, og har ekstra stor interesse for klesdesign og produktutvikling – og er utdannet innenfor nettopp dette området. I tillegg til å være klesdesigner og produktutvikler har hun praktisk-pedagogisk utdanning.

Før hun kom til Sagavoll jobbet hun blant annet som produktutvikler hos Helly Hansen, og er fortsatt i dag en av KRIK (Kristen Idrettskontakt) sine klesdesignere. Kanskje du har et klesplagg Hanne-Lene har designet?

Sett bort fra den kreative delen, elsker Hanne-Lene å stå på ski og hun digger å spille volleyball. Hun er en ivrig pådriver for aktiviteten hos lærer-damenes volleyball-lag, Smashing Ladies. Volleyball- og skiinteressen ble vekket til livet de årene hun selv gikk, og var stipendiat på Sagavoll.

Innenfor linjefaget er Hanne-Lene spesielt interessert i redesign og alle de spennende måtene man kan anvende redesign i forhold til de ulike kreative fagene. Hun er opptatt av å la elevene sine erfare og tilegne seg kunnskap på nettopp dette området.

Hvis du lurer på noe, send gjerne en mail til kreativdesign@sagavoll.no eller ring 35 95 91 00.

SØK NÅ!