Dette er linja for deg som:

  • ønsker å utforske dansefaget
  • ønsker å trene variert og målrettet
  • ønsker å bli inspirert til en sunn og god livsstil

Dans

Dette er en linje med mange muligheter. Du vil få ukentlige timer i dansetekniske fag som jazz, moderne/samtidsdans, hiphop og musikaldans. Vi jobber kontinuerlig med små og store prosjekter, og vår store danseforestilling er årets høydepunkt. Undervisningen skal gi deg et bredt repertoar innen teknikktrening, samtidig som vi stadig er på jakt etter ditt unike bevegelsesspråk gjennom blant annet improvisasjon og koerografi. Vi ønsker å gi deg et bredt innblikk i dans og inviterer ulike gjestelærere i løpet av året. Klasserommet vårt er lyst og fint med speilvegg, god lyd, barr, kvalitetsgulv samt avdeling med spinningsykler, treningsapparater, vekter og slynger. Her står døra alltid åpen, også utenom undervisningen.

Vi samarbeider med Musikk-linja om å sette opp en fantastisk herlig musikal for barn! En gøy musikaluke som ender i en morsom forestilling hvor vi får frem latteren hos barna i bygda vår! Her får du mulighet til å danse, synge, spille i husband, lage kostymer og kulisser. Det blir også workshop med erfaren instruktør i forkant!

Styrke

Vi starter ofte linjedagen med fokus på puls, styrke og bevegelighet. Her jobber vi med å holde kroppen utholdende, sterk og smidig. Vi er innom yoga, løpetrening, «funkyginechallenge», pilates, sirkeltrening, spinning, slyngetrening, bungee ropes, cardiostep, intervalltrening og mye mer. Du blir utfordret på å jobbe hardt og selvstendig mot stadig nye mål.

Livsstil

Hvordan kan vi jobbe med livskvaliteten? Gjennom fokus på fysisk aktivitet, kosthold og egenomsorg tilnærmer vi oss kunnskapen som kan komme både oss og andre til gode.  Vi vil jakte etter en sunn livsstil som gir god psykisk og fysisk helse. Hver tirsdag har vi «danselunsj», der fokuset er sunn mat og hyggelig samvær. Undervisningen kan like gjerne foregå i skogen, på kjøkkenet eller i dansesalen. Her handler det om å ta i bruk alle sanser og prøve ut nye ting.

Turer

På høsten reiser vi med tog til Norges største turistperle LOFOTEN!

Topptur i fjellene, yoga, kultur og dansing. Her blir det opplevelser for både kropp og sjel. Vi skal blant annet gå kjente fjelltopper som Reinebringen og Fløya, hvor man kan se Svolværgeita og Djevelporten.

På våren skal vi på en ukes treningsleir til Club La Santa. Her får man prøve seg på en mengde spennende ukjente og kjente treningsformer, samt dans i mange varianter.

I tillegg drar vi på Oslotur der operabesøk, danseforestillinger, danseskolebesøk og opplevelser er i sentrum.

Mulighetene er mange, og reisene vil være rike på opplevelser sammen med gode venner!

Kostnader

Dette vil et år på Dans Styrke Livsstil 2021/2022 på Sagavoll koste:

Linjeavgift: 28.000,- *
Innmelding: 3.000,-
Dobbelrom: 81.000,- **
Felleskostnader: 12.000,-
Sum: 124.000,-

*) Vi tar forbehold om endringer i valutakurser.

**) Tillegg for enkeltrom: kr. 5.400,-

Du kan søke om stipend og lån i Statens lånekasse for utdanning via Lånekassens nettside. Maks låneramme for 2020/2021 er kr. 112.290,-, hvorav kr 44.916,- (40%) kan omgjøres til stipend ved fullført skoleår. I mars 2021 blir det klart hvor mye lån man kan få for 2021/2022. For å få omgjort lån til stipend, kan du ikke ha udokumentert fravær som overstiger 10 prosent. Se Lånekassens hjemmeside for mer informasjon.

Lærer

Ida Ytreland Utdanning fra Den Norske Balletthøgskole, Bachelor i dans med pedagogikk. Underviser i dans; klassisk, jazz, moderne, hiphop, musikaldans og basistrening. Andre fag: grunntrening, styrke, utholdenhet, baking, dans for menn, lesering m.m.

Har du spørsmål, så ta kontakt! Send e-post til dans@sagavoll.no, eller ring 35 95 91 00.

Velkommen til et spenstig folkehøgskoleår!

SØK NÅ!