Dette er linja for deg som:

  • ønsker å utforske dansefaget
  • ønsker å trene sunt og målrettet
  • ønsker å bli inspirert til en sunn og god livsstil
Dans Styrke Livsstil fremfører egenkomponert show på Norsk Eplefest 2016

Dans

Dette er en linje med mange muligheter. Du vil få ukentlige timer i dansetekniske fag; commercial jazz, contemporary jazz, moderne, hiphop og musikal, for å nevne noe. Vi jobber med små og store prosjekter gjennom hele året og mye av det ender opp på scenen. Undervisningen skal gi deg et bredt repertoar innen teknikktrening, samtidig som vi stadig er på jakt etter ditt unike bevegelsesspråk. Klasserommet vårt er lyst og fint med speilvegg, god lyd og kvalitetsgulv samt avdeling med spinningsykler, treningsapparater, vekter og slynger. Her står døra alltid åpen, også utenom undervisningen.

Styrke

Vi starter hver linjedag med fokus på puls, styrke og bevegelighet. Her jobber vi med å holde kroppen utholdende, sterk og smidig. Vi er innom yoga, pilates, spinning, slyngetrening, bungee ropes, cardio step, sirkeltrening, crossfit, intervalltrening og mye mer. Du blir utfordret på å jobbe hardt og selvstendig mot stadig nye mål.

Livsstil

Hvordan kan vi jobbe med livskvaliteten? Gjennom fokus på fysisk aktivitet, kosthold og egenomsorg tilnærmer vi oss kunnskapen som kan komme både oss og andre til gode.  Vi vil jakte etter en sunn livsstil som gir god psykisk og fysisk helse. Undervisningen kan like gjerne foregå i skogen, på kjøkkenet eller i dansesalen. Her handler det om å ta i bruk alle sanser og prøve ut nye ting.

Ut på tur

På høsten reiser vi med tog til Italia: Bolzano, Cinque Terre og Milano.

Topptur i fjellene, yoga på stranden og storby med kultur. Her blir det opplevelser for både kropp og sjel.

På våren skal vi på en ukes studietur til Club La Santa sammen med KRIK-klassen. Der blir det trening og dans i mange varianter.

Mulighetene er mange, og reisene vil være rike på opplevelser sammen med gode venner!

Dans Styrke Livssstil i Dolomittene

Kostnader

Dette vil et år på Dans Styrke Livsstil 2020/2021 på Sagavoll koste:

Linjeavgift: 28.000,- *
Innmelding: 3.000,-
Dobbelrom: 79.200,- **
Felleskostnader: 12.000,-
Sum: 122.200,-

*) Vi tar forbehold om endringer i valutakurser.

**) Tillegg for enkeltrom: kr. 5.400,-

Du kan søke om stipend og lån i Statens lånekasse for utdanning via Lånekassens nettside. Maks låneramme for 2019/2020 er kr. 110.200,-, hvorav kr 44.080,- omgjøres til stipend ved fullført skoleår. I mars 2020 blir det klart hvor mye lån man kan få for 2020/2021. For å få omgjort lån til stipend, kan du ikke ha udokumentert fravær som overstiger 10 prosent. Se Lånekassens hjemmeside for mer informasjon.

Lærer

Ida Ytreland er linjelærer på Dans Styrke Livsstil. Hun er utdannet utøvende dansekunstner og pedagog fra Den Norske Balletthøyskole. Ida jobber som både danser, pedagog og koreograf og sier ikke nei takk dersom et prosjekt dukker opp. Det hun liker aller best er å jobbe som lærer på Sagavoll Folkehøgskole – her får hun kreativ frihet til å utforske, improvisere, forme og formidle.

Har du spørsmål, så ta kontakt! Send e-post til dans@sagavoll.no, eller ring 35 95 91 00.

Velkommen til et spenstig folkehøgskoleår!

SØK NÅ!