DIY er linja for deg som:

 • vil lære mye nytt og nyttig
 • vil jobbe i et kreativt miljø
 • vil ha utfordringer
 • ønsker å lage egne produkter
 • ønsker å lære mange ulike håndverksteknikker – det trengs ingen forkunnskaper!
 • vil jobbe med glass, kreamikk, skinnfell, tegning, søm og mye mer!

DIY – Do it yourself er ei håndverkslinje hvor du kan utfolde deg kreativt og lære mye nytt. Vi utruster deg med mye nyttig kunnskap, så du kan se potensial og utnytte ressursene rundt deg! Linja har en stor bredde innen fagområdet. Vi ser på hvordan vi kan utnytte ressursene vi har rundt oss, og hvordan kunnskap innen håndverk kan være nyttig for å ivareta jorda vår. Spesielt med tanke på hvordan vi kan jobbe med gjenbruk og redesign av klær og møbler.

Etter et år på DIY vil du oppleve stoltheten av å kunne ta i bruk det du selv har lagd. Du lærer alt fra start til ferdig produkt.

Spennende teknikker

 • Keramikk
 • Glass – fusing og slumping. Lag flotte fat og smykker
 • Søm – sy ditt eget klesplagg og lær hvordan du kan redesigne klær
 • Redesign og gjenbruk
 • Lag din egen skinnfell
 • Strikking og hekling

DIY gir deg en god innføring i hver teknikk. På slutten av året blir det en fordypningsperiode hvor du får gjøre et dypdykk i et selvvalgt område.

Du får utvikle deg selv og dine kreative sider under individuell veiledning av linjas lærer – og inspirasjon fra de andre i klassen. Etter et år på DIY vil du garantert sitte igjen med mange spennende produkter og kunnskap om nye teknikker du vil ha stor glede av videre i livet.

Togreise til Barcelona og Paris

På høsten reiser vi til Oslo på bli kjent-tur hvor vi blant annet besøker ulike bedrifter, sjekker ut ulike secondhandbutikker, handler stoff på Stoff og stil, får omvisning på kunstmuseum og får omvisning på et av Oslos store teater.

På vår linjetur reiser vi med tog til Paris og Barcelona hvor vi får besøke og oppleve masse kunst og kultur. I Barcelona besøker vi Sagrada Familia og opplever Gaudis fantastiske arkitektur. Vi besøker Picassomuseet, får med oss et Flamencoshow og mye annet denne byen har å tilby. I Paris besøker vi Louvre hvor du får se selveste Mona Lisa, Eiffeltårnet, kunstnerstrøket ved Montmartre, vakre Sacre Coeur og mye mer.

Nysgjerrig på hva årets elever driver med?

Vi er på instagram! Her deler årets elever bilder, film og info om prosjektene sine. Følg oss gjerne!

Klikk her for å gå til diysagavoll.

Kostnader

Dette vil et år på DIY på Sagavoll 2021/2022 koste (med forbehold om endringer i valutakurser):

Linjekostnad: 29.000,- *
Innmelding: 3.000,-
Dobbeltrom: 81.000,- **
Felleskostnader: 12.000,-
Sum: 125.000,-

*) Vi tar forbehold om endringer i valutakurser.

**) Tillegg for enkeltrom: kr. 5.400,-.

Du kan søke om stipend og lån i Statens lånekasse for utdanning via Lånekassens nettside. Maks låneramme for 2020/2021 er kr. 112.290,-, hvorav kr 44.916,- (40%) kan omgjøres til stipend ved fullført skoleår. I mars 2021 blir det klart hvor mye lån man kan få for 2021/2022. For å få omgjort lån til stipend, kan du ikke ha udokumentert fravær som overstiger 10 prosent. Se Lånekassens hjemmeside for mer informasjon.

Lærer

Linjelæreren på DIY heter Hanne-Lene Halsen.

Hanne-Lene så dagens lys i 1989 og har vokst opp på Byneset i Trøndelag. Hun er en kreativ sjel som har mange morsomme ideer og liker å finne på sprell av ulik karakter. Hun er glad i kreative fag, og har ekstra stor interesse for klesdesign og produktutvikling – og er utdannet innenfor nettopp dette området. I tillegg til å være klesdesigner og produktutvikler har hun praktisk-pedagogisk utdanning.

Før hun kom til Sagavoll jobbet hun blant annet som produktutvikler hos Helly Hansen, og er fortsatt i dag en av KRIK (Kristen Idrettskontakt) sine klesdesignere. Kanskje du har et klesplagg Hanne-Lene har designet?

Sett bort fra den kreative delen, elsker Hanne-Lene å stå på ski og hun digger å spille volleyball. Hun er en ivrig pådriver for aktiviteten hos lærer-damenes volleyball-lag, Smashing Ladies. Volleyball- og skiinteressen ble vekket til livet de årene hun selv gikk, og var stipendiat på Sagavoll.

Innenfor linjefaget er Hanne-Lene spesielt interessert i redesign og alle de spennende måtene man kan anvende redesign i forhold til de ulike kreative fagene. Hun er opptatt av å la elevene sine erfare og tilegne seg kunnskap på nettopp dette området.

Hvis du lurer på noe, send gjerne en mail til hanne.lene@sagavoll.no eller ring 35 95 91 00.

SØK NÅ!