Er DU glad i å være kreativ? Hvis JA, da er DIY perfekt for deg!
Her kan du lære mange håndverksteknikker og få lagd deg mange fine produkter. Alt du lager blir ditt. Det trengs ingen forkunnskaper.

DIY – «Do it yourself» er håndverkslinja hvor du virkelig kan utfolde deg kreativt. Linja har en stor bredde innen fagområdet. Her lærer du å jobbe med glass, keramikk, skinn, lære å sy og mye mer. Det aller beste er at du får så utrolig mange flotte ting. Alt laget av DEG! Dette vil garantert glede deg i mange år.

Etter ett år på DIY vil du oppleve stoltheten av å kunne ta i bruk det du selv har lagd. Du lærer alt fra start til ferdig produkt. Det kreves ikke at du behersker noen av teknikkene fra før, men kan du noe er det fint. Du vil uansett lære mye nytt.

Spennende teknikker

  • Keramikk
  • Glass – fusing og slumping. Lag flotte fat og smykker
  • Søm – sy ditt eget klesplagg og lær basic syegenskaper
  • Redesign og gjenbruk
  • Lag din egen skinnfell
  • Strikking og hekling

DIY gir deg en god innføring i hver teknikk, du jobber så videre med ulike prosjekter. På slutten av året blir det en fordypningsperiode hvor du får gjøre et dypdykk i ett eget valgt område.

Du får utvikle deg selv og dine kreative sider under individuell veiledning av linjas lærer – og innspirasjon fra de andre i klassen. Etter et år på DIY vil du garantert sitte igjen med mange spennende produkter og kunnskap om nye teknikker du vil ha stor glede av.

Spennende studietur til India

På høsten reiser vi til Oslo på bli kjent-tur hvor vi blant annet besøker bedrifter som Helly Hansen og Fretex, sjekker ut ulike secondhandbutikker, får omvisning på Astrup Fearnley museet, Munchmuseet og Den Norske Opera og Ballet.

I november reiser vi til India! I India  besøker vi Dehli, Agra og Jaipur. Vi lærer om Indisk kultur og historie – spesielt innen håndtverk. Vi skal blant annet besøke Indias største håndverksmuseum National Handicrafts and Handlooms og en tekstilfabrikk hvor vi får se på trykkmetoder. Vi besøker Taj Mahal, et av verdens største underverker, samt andre unike palsasser og gravsteder fra Indias spennende historie.

Nysgjerrig på hva årets elever driver med?

De har egen side på Facebook, hvor de deler bilder og info om prosjektene sine. Lik siden deres, og følg med!

Klikk her for å gå til Facebook-siden til DIY på Sagavoll.

Kostnader

Dette vil et år på DIY på Sagavoll 2019/2020 koste (med forbehold om endringer i valutakurser):

Linjekostnad: 29.000,- *
Innmelding: 2.700,-
Dobbeltrom: 75.600,- **
Felleskostnader: 12.000,-
Sum: 119.300,-

*) Vi tar forbehold om endringer i valutakurser.

**) Tillegg for enkeltrom: kr. 5.400,-.

Du kan søke om stipend og lån i Statens lånekasse for utdanning via Lånekassens nettside. Maks låneramme for 2018/2019 er kr 108.250,-, hvorav kr 43.300,- omgjøres til stipend ved fullført skoleår. I mars 2019 blir det klart hvor mye lån man kan få for 2019/2020. Se Lånekassens hjemmeside for mer informasjon.

Lærer

Linjelæreren på DIY heter Hanne-Lene Halsen.

Hanne-Lene så dagens lys i 1989 og har vokst opp på Byneset i Trøndelag. Hun er en kreativ sjel som har mange morsomme ideer og liker å finne på sprell av ulik karakter. Hun er glad i kreative fag, og har ekstra stor interesse for klesdesign og produktutvikling – og er utdannet innenfor nettopp dette området. I tillegg til å være klesdesigner og produktutvikler har hun praktisk-pedagogisk utdanning.

Før hun kom til Sagavoll jobbet hun blant annet som produktutvikler hos Helly Hansen, og er fortsatt i dag en av KRIK (Kristen Idrettskontakt) sine klesdesignere. Kanskje du har et klesplagg Hanne-Lene har designet?

Sett bort fra den kreative delen, elsker Hanne-Lene å stå på ski og hun digger å spille volleyball. Hun er en ivrig pådriver for aktiviteten hos lærer-damenes volleyball-lag, Smashing Ladies. Volleyball- og skiinteressen ble vekket til livet de årene hun selv gikk, og var stipendiat på Sagavoll.

Innenfor linjefaget er Hanne-Lene spesielt interessert i redesign og alle de spennende måtene man kan anvende redesign i forhold til de ulike kreative fagene. Hun er opptatt av å la elevene sine erfare og tilegne seg kunnskap på nettopp dette området.

Hvis du lurer på noe, send gjerne en mail til hanne.lene@sagavoll.no eller ring 35 95 91 00.

SØK NÅ!