Internatene er delt inn i ni bofellesskap (etasjer).

På sju av etasjene er det plass for 15 elever, og der er det fem enkeltrom og fem dobbeltrom.

På Sagaheim er det en etasje med seks dobbeltrom og en etasje med seks dobbeltrom og to enkletrom.

Enkeltrom eller dobbeltrom?

De aller fleste bor på dobbeltrom på Sagavoll – og er godt fornøyd med det! Kanskje blir din nye romkamerat en ny venn for livet?

Enkeltrom tildeles først til dem som har legeerklæring som tilsier at de trenger det.

På Sagavoll bor jenter og gutter hver for seg. Hver etasje har altså enten bare gutter eller bare jenter.

Rommene

Rommene er koselige, om ikke så store. På hvert rom er det seng, stol, pult, hyller, skap og vask. Du tar med dyne, pute og sengetrekk selv, i tillegg til noe som kan pynte opp rommet litt, om du ønsker det.

Hva finnes på etasjen?

På hver etasje finner du også en liten stue med en kjøkkenkrok, hvor det er mulighet for å koke kaffe og te. Det er også et lite kjøleskap på alle etasjer.

Det er ikke lagt opp til at det skal lages mat på etasjen, men vi har et elevkjøkken i hovedbygget som du kan bruke når du vil. Der lages det stadig vekk bursdagskaker og mye annet godt!

Det er to dusjer og to toalett på deling på hver etasje, samt vaskerom/bøttekott.

Ja. det er internett-tilgang (wi-fi) på alle internatene 🙂

Alle internat har også vaskekjeller eller vaskerom. Her finnes det vaskemaskiner og tørketromler, og mulighet for å henge opp og tørke klærne sine.

Det er elevene selv som står for renholdet på etasjene, og følger opp at dette fungerer. Skolen sørger for rengjøringsmidler og vaskeutstyr.

Livet på etasjen

Hver uke er det etasjemøte, hvor man blant annet snakker om hvordan elevene som bor der vil at etasjen skal fungere. Hver etasje har sin egen etasjelærer og etasjestipendiat som er med på etasjemøtet, og som følger opp etasjen.

Hver av etasjene har også ansvar for en elevkveld for alle elevene i løpet av året – dette er populær underholdning på lørdagskveldene!

Vi ønsker at etasjen skal være en plass der elevene skal kunne føle seg hjemme og trives. Etasjen din er viktig mens du er elev ved skolen. Der er det mye sosialt liv, samtidig som det også skal være et sted for å kunne trekke seg litt tilbake. På Sagavoll ønsker vi at det skal være mulig å få sove fra kl. 23.00 på internatene. Da må det være stille der, men hovedbygget er alltid åpent for elevene, og kan brukes etter denne tiden på kvelden.

Hva tar du med deg?

Du tar selv med deg det du ønsker av pyntegjenstander, dyne og pute, ekstra oppbevaringsbokser etc. Hvert internat har oppbevaringsrom som elevene kan benytte (kofferter, ski, div). Vi har også låsbar garasje for sykler.