Linje

Klær, Design og Håndverk

Et år på denne linja gir deg kunnskap og ferdigheter til å kunne tilpasse mønstre og sy egne klær! Du lærer å sy nytt, og å redesigne. Her kan du sy klær til egen garderobe! 

Bli med å utfolde deg kreativt – og lær mye nytt som du kan ha glede av resten av livet! 

Du får god innføring i hver teknikk, og tid til eget arbeid.

_SGV3004
aaa

 

Du får utvikle deg selv og dine kreative sider under individuell veiledning av linjas lærer – og inspirasjon fra de andre i klassen. Etter et år på Klær, Design og Håndverk vil du garantert sitte igjen med mange spennende produkter og kunnskap om nye teknikker du vil ha stor glede av videre i livet.

Ingen forkunnskap kreves – her står symaskinene klare. 

Høydepunkter

 Sy klær til din egen garderobe

 Lær ulike håndverk

 Redesign

 Studieturer til Oslo, New York og Los Angeles

Aktiviteter gjennom året

Høst

Bukse - Isipisipants

Strikking

Tur til Oslo

Tracksuit - Træckie

Keramikk

Vinter

Kjole - Dressing

Glass

Vinyltrykk - trykk tekst og logo på tekstiler

Skinnfell

Vår

Fæstdrakt

Sølvarbeid

Studietur til New York og Los Angeles

Utstilling

Tur

Oslo
På høsten reiser vi til Oslo hvor vi blant annet besøker ulike bedrifter, sjekker ut ulike secondhandbutikker, handler stoff på Stoff og stil, får omvisning på kunstmuseum og får omvisning på et av Oslos store teater. 

New York og Los Angeles 

Vi reiser til fantastiske New York og Los Angeles – og opplever kultur, klær og storbyliv. Vi besøker ulike museum, går på workshop, vintage-shopping og opplever alt hva storbyene har å by på. 

 

Lærer

Hanne-Lene så dagens lys i 1989 og har vokst opp på Byneset i Trøndelag. Hun er en kreativ sjel som har mange morsomme ideer og liker å finne på sprell av ulik karakter. Hun er glad i kreative fag, og har ekstra stor interesse for klesdesign og produktutvikling – og er utdannet innenfor nettopp dette området. I tillegg til å være klesdesigner og produktutvikler har hun praktisk-pedagogisk utdanning.
Før hun kom til Sagavoll jobbet hun blant annet som produktutvikler hos Helly Hansen. Hun er i dag en av KRIK (Kristen Idrettskontakt) sine klesdesignere.

Hanne-Lene Vike

Mann smiler på keramikk-verkstedet
Elev som former keramikk
Jeg elsker å gå på denne linjen fordi jeg får være sammen med herlige mennesker, og være kreativ! Vi får lært spennende teknikker og lager mange bra produkter. Dette kommer jeg garantert til å ha stor glede av fremover.
- Marte Julia Dalsbø
Et år på Klær, Design og Håndverk 2024/2025 koster

143.200,-

Linjeavgift
35.000,-
Innmelding
3.200,-
Dobbeltrom
90.000,-
Felleskostnader
15.000,-
*) Vi tar forbehold om endringer i valutakurser. Eventuelle vaksiner og visum kommer i tillegg.
**) Tillegg for enkeltrom: kr. 5.400,-

Du kan søke om stipend og lån i Statens lånekasse for utdanning via lånekassens nettside. Maks låneramme for 2024/2025 er kr. 137.907,-, hvorav kr 55.163,- (40%) kan omgjøres til stipend ved fullført skoleår. For å få omgjort lån til stipend, kan du ikke ha udokumentert fravær som overstiger 10 prosent. Se Lånekassens hjemmeside for mer informasjon.