Linje

Klær, design og håndverk

Et år på denne linja gir deg kunnskap og ferdigheter til å kunne tilpasse mønstre og sy egne klær! Du lærer å sy nytt, og å redesigne. Her kan du sy klær til egen garderobe! 

Bli med å utfolde deg kreativt – og lær mye nytt som du kan ha glede av resten av livet! 

Du får god innføring i hver teknikk, og tid til eget arbeid.

Kvinne klipper i blått stoff
Elev som studerer mote og noterer

Du får utvikle deg selv og dine kreative sider under individuell veiledning av linjas lærer – og inspirasjon fra de andre i klassen. Etter et år på Kreativ: Søm vil du garantert sitte igjen med mange spennende produkter og kunnskap om nye teknikker du vil ha stor glede av videre i livet.

Ingen forkunnskap kreves – her står symaskinene klare. 

Høydepunkter

Sy klær til din egen garderobe

Lær ulike håndverk

Redesign

Studieturer til Oslo, København, Paris og Barcelona

Aktiviteter gjennom året

Høst

Bukse - Isipisipants

Strikking

Tur til Oslo

Tracksuit - Træckie

Keramikk

Vinter

Kjole - Dressing

Glass

Vinyltrykk - trykk tekst og logo på tekstiler

Skinnfell

Vår

Fæstdrakt

Sølvarbeid

Tur til København, Paris og Barcelona

Utstilling

Tur

Studieturer til Oslo, København, Barcelona og Paris
På høsten reiser vi til Oslo hvor vi blant annet besøker ulike bedrifter, sjekker ut ulike secondhandbutikker, handler stoff på Stoff og stil, får omvisning på kunstmuseum og får omvisning på et av Oslos store teater.

På våren reiser vi på en 10-dagers tur – med interrail i Europa. Vi tar tog nedover, og flyr hjem igjen. Første stopp er København, hvor vi drar på vintagebutikker og kjenner pulsen på byen. I Paris besøker vi kunstmuseet Louvre, ser Eiffeltårnet, og går i vintage- og bruktbutikker. I fantastiske Barcelona dykker vi ned i kunstneren Gaudis univers og besøker Park Guell og La Sagrada familia. Her deltar vi også på en spennende mosaikkworkshop. 

Kostnader *

Et år på Klær, design og håndverk 2023/2024 koster

132.500,-

Linjeavgift
29.000,-
Innmelding
3.100,-
Dobbeltrom
86.400,-
Felleskostnader
14.000,-
*) Vi tar forbehold om endringer i valutakurser. Eventuelle vaksiner og visum kommer i tillegg.
**) Tillegg for enkeltrom: kr. 5.400,-

Du kan søke om stipend og lån i Statens lånekasse for utdanning via lånekassens nettside. Maks låneramme for 2023/2024 er kr. 125.370,-, hvorav kr 50.148,- (40%) kan omgjøres til stipend ved fullført skoleår. I mars 2024 blir det klart hvor mye lån man kan få for 2024/2025. For å få omgjort lån til stipend, kan du ikke ha udokumentert fravær som overstiger 10 prosent. Se Lånekassens hjemmeside for mer informasjon.
Mann smiler på keramikk-verkstedet
Elev som former keramikk på dreiebord
Elev som former keramikk
Jeg elsker å gå på denne linjen fordi jeg får være sammen med herlige mennesker, og være kreativ! Vi får lært spennende teknikker og lager mange bra produkter. Dette kommer jeg garantert til å ha stor glede av fremover.
- Marte Julia Dalsbø
Lærer

Hanne-Lene så dagens lys i 1989 og har vokst opp på Byneset i Trøndelag. Hun er en kreativ sjel som har mange morsomme ideer og liker å finne på sprell av ulik karakter. Hun er glad i kreative fag, og har ekstra stor interesse for klesdesign og produktutvikling – og er utdannet innenfor nettopp dette området. I tillegg til å være klesdesigner og produktutvikler har hun praktisk-pedagogisk utdanning.
Før hun kom til Sagavoll jobbet hun blant annet som produktutvikler hos Helly Hansen. Hun er i dag en av KRIK (Kristen Idrettskontakt) sine klesdesignere.

Hanne-Lene Vike
hanne.lene@sagavoll.no