Linje

Kreativ: Søm

Et år på denne linja gir deg kunnskap og ferdigheter til å kunne tilpasse mønstre og sy egne klær! Du lærer å sy nytt, og å redesigne. Her kan du sy klær til egen garderobe! 

Bli med å utfolde deg kreativt – og lær mye nytt som du kan ha glede av resten av livet! 

Du får god innføring i hver teknikk, og tid til eget arbeid.

Kvinne klipper i blått stoff
Elev som studerer mote og noterer

Du får utvikle deg selv og dine kreative sider under individuell veiledning av linjas lærer – og inspirasjon fra de andre i klassen. Etter et år på Kreativ: Søm vil du garantert sitte igjen med mange spennende produkter og kunnskap om nye teknikker du vil ha stor glede av videre i livet.

Ingen forkunnskap kreves – her står symaskinene klare. 

Høydepunkter

Sy klær til din egen garderobe

Lær ulike håndverk

Redesign

Studieturer til Paris og Barcelona

Aktiviteter gjennom året

Høst

Strikking

Søm - sy flere plagg

Tur til Oslo

Keramikk

Vinter

Glass

Vinyltrykk - trykk tekst og logoer på tekstiler

Redesign - Sy ytterjakke av et ullpledd

Skinnfell

Vår

Sølvarbeid

Fordypningsprosjekt i søm

Tur til Paris og Barcelona

Utstilling

Tur

Togreiser til Oslo, Barcelona og Paris
På høsten reiser vi til Oslo på bli kjent-tur hvor vi blant annet besøker ulike bedrifter, sjekker ut ulike secondhandbutikker, handler stoff på Stoff og stil, får omvisning på kunstmuseum og får omvisning på et av Oslos store teater.

På vår linjetur reiser vi med tog til Paris og Barcelona hvor vi får besøke og oppleve masse kunst og kultur. I Barcelona besøker vi Sagrada Familia og opplever Gaudis fantastiske arkitektur. Vi besøker Picassomuseet, får med oss et Flamencoshow og mye annet denne byen har å tilby. I Paris besøker vi Louvre hvor du får se selveste Mona Lisa, Eiffeltårnet, kunstnerstrøket ved Montmartre, vakre Sacre Coeur og mye mer.

VI TAR FORBEHOLD OM ENDRINGER PGA COVID-19.

Kostnader *

Et år på Kreativ: Søm 2023/2024 koster

132.500,-

Linjeavgift
29.000,-
Innmelding
3.100,-
Dobbeltrom
86.400,-
Felleskostnader
14.000,-
*) Vi tar forbehold om endringer i valutakurser. Eventuelle vaksiner og visum kommer i tillegg.
**) Tillegg for enkeltrom: kr. 5.400,-
Du kan søke om stipend og lån i Statens lånekasse for utdanning via Lånekassens nettside. Maks låneramme for 2020/2021 er kr. 112.290,-, hvorav kr 44.916,- (40%) kan omgjøres til stipend ved fullført skoleår. I mars 2021 blir det klart hvor mye lån man kan få for 2021/2022. For å få omgjort lån til stipend, kan du ikke ha udokumentert fravær som overstiger 10 prosent. Se Lånekassens hjemmeside for mer informasjon.
Mann smiler på keramikk-verkstedet
Elev som former keramikk på dreiebord
Elev som former keramikk
Jeg elsker å gå på denne linjen fordi jeg får være sammen med herlige mennesker, og være kreativ! Vi får lært spennende teknikker og lager mange bra produkter. Dette kommer jeg garantert til å ha stor glede av fremover.
- Marte Julia Dalsbø
Lærer

Hanne-Lene så dagens lys i 1989 og har vokst opp på Byneset i Trøndelag. Hun er en kreativ sjel som har mange morsomme ideer og liker å finne på sprell av ulik karakter. Hun er glad i kreative fag, og har ekstra stor interesse for klesdesign og produktutvikling – og er utdannet innenfor nettopp dette området. I tillegg til å være klesdesigner og produktutvikler har hun praktisk-pedagogisk utdanning.
Før hun kom til Sagavoll jobbet hun blant annet som produktutvikler hos Helly Hansen. Hun er i dag en av KRIK (Kristen Idrettskontakt) sine klesdesignere.

Hanne-Lene Vike
hanne.lene@sagavoll.no