Linje

DIY – Do It Yourself

DIY er ei håndverkslinje hvor du kan utfolde deg kreativt og lære mye nytt. Du får mye nyttig kunnskap i en variert hverdag! Linja har en stor bredde innen fagområdet. Vi ser på hvordan vi kan utnytte ressursene vi har rundt oss, og hvordan kunnskap innen håndverk kan være nyttig for å ivareta jorda vår. Vi jobber med gjenbruk og redesign av klær og møbler.

Etter et år på DIY vil du oppleve stoltheten av å ta i bruk det du har laget. Du lærer alt fra start til ferdig produkt!

Elev som tegner
Elev som studerer mote og noterer

Du får utvikle deg selv og dine kreative sider under individuell veiledning av linjas lærer – og inspirasjon fra de andre i klassen. Etter et år på DIY vil du garantert sitte igjen med mange spennende produkter og kunnskap om nye teknikker du vil ha stor glede av videre i livet.

Klikk her for å gå til @diysagavoll. Her deler årets elever bilder, film og info om prosjektene sine. Følg oss gjerne!

Høydepunkter

Håndverk

Kreativ utfoldelse

Redesign

Studieturer

Aktiviteter gjennom året

Høst

Strikking

Keramikk

Redesign og gjenbruk

Søm - sy eget plagg

Tur til Oslo

Sosiale medier - egen konto og logo

Vinter

Glass

Redesign av gamle møbler

Vinyltrykk

DIY-prosjekter

Lage tutorials på instagram og tiktok

Vår

Skinnfell

Sølvarbeid

Fordypningsprosjekt

Tur til Paris og Barcelona

Utstilling

Tur

Togreiser til Oslo, Barcelona og Paris
På høsten reiser vi til Oslo på bli kjent-tur hvor vi blant annet besøker ulike bedrifter, sjekker ut ulike secondhandbutikker, handler stoff på Stoff og stil, får omvisning på kunstmuseum og får omvisning på et av Oslos store teater.

På vår linjetur reiser vi med tog til Paris og Barcelona hvor vi får besøke og oppleve masse kunst og kultur. I Barcelona besøker vi Sagrada Familia og opplever Gaudis fantastiske arkitektur. Vi besøker Picassomuseet, får med oss et Flamencoshow og mye annet denne byen har å tilby. I Paris besøker vi Louvre hvor du får se selveste Mona Lisa, Eiffeltårnet, kunstnerstrøket ved Montmartre, vakre Sacre Coeur og mye mer.

VI TAR FORBEHOLD OM ENDRINGER PGA COVID-19.

Kostnader *

Et år på DIY - Do It Yourself 2021/2022 koster

128.900,-

Linjeavgift
29.000,-
Innmelding
3.100,-
Dobbeltrom**
82.800,-
Felleskostnader
14.000,-
*) Vi tar forbehold om endringer i valutakurser. Eventuelle vaksiner og visum kommer i tillegg.
**) Tillegg for enkeltrom: kr. 5.400,-
Du kan søke om stipend og lån i Statens lånekasse for utdanning via Lånekassens nettside. Maks låneramme for 2020/2021 er kr. 112.290,-, hvorav kr 44.916,- (40%) kan omgjøres til stipend ved fullført skoleår. I mars 2021 blir det klart hvor mye lån man kan få for 2021/2022. For å få omgjort lån til stipend, kan du ikke ha udokumentert fravær som overstiger 10 prosent. Se Lånekassens hjemmeside for mer informasjon.
Mann smiler på keramikk-verkstedet
Elev som former keramikk på dreiebord
Elev som former keramikk
Jeg elsker å gå på DIY fordi jeg får være sammen med herlige mennesker, og være kreativ! Vi får lært spennende teknikker og lager mange bra produkter. Dette kommer jeg garantert til å ha stor glede av fremover.
- Marte Julia Dalsbø
Lærer

Hanne-Lene så dagens lys i 1989 og har vokst opp på Byneset i Trøndelag. Hun er en kreativ sjel som har mange morsomme ideer og liker å finne på sprell av ulik karakter. Hun er glad i kreative fag, og har ekstra stor interesse for klesdesign og produktutvikling – og er utdannet innenfor nettopp dette området. I tillegg til å være klesdesigner og produktutvikler har hun praktisk-pedagogisk utdanning.
Før hun kom til Sagavoll jobbet hun blant annet som produktutvikler hos Helly Hansen. Hun er i dag en av KRIK (Kristen Idrettskontakt) sine klesdesignere.

Hanne-Lene Halsen
hanne.lene@sagavoll.no