Smak
Matlinje med fokus på råvarekunnskap, helse og ernæring.
Linja passer for deg som er glad i å lage mat, utfordre smakssansene og som vil lære mer om norske og internasjonale mattradisjoner og historie.
Studietur til Italia.
Fellesskap og matglede! Global inspirasjon møter lokal tradisjon.


Dette er en matlinje hvor du lærer mer om norske og internasjonale mattradisjoner. Du får kunnskap om råvarer, helse og ernæring. Sagavoll ligger i fruktbygda Gvarv, og du får stor kunnskap om frukt og bær. Det blir høsting, sanking og bearbeiding av mat.
Studieturen vår går til Italia! Her får du lære mer om Italiensk mat og kultur – tradisjoner, historie og kosthold.
Høydepunkter
Studietur til Italia
Norske og internasjonale mattradisjoner
Frukt og bær i fruktbygda vår
Helse, kosthold og ernæring
Høst
Høsting og sanking i Gvarv
Dyrsku'n i Seljord
Norsk Eplefest
Råvarekunnskap
Jakt og fiske
Vinter
Julebakst
Kokkekamp
Isfiske
Italiensk kjøkken
Vår
Bakekunst
Italiensk kjøkken
Internasjonale mattradisjoner og historie
Studietur til Italia
Norge
Vi deltar på Dyrsku’n i Seljord og på Norsk eplefest. Det blir også turer i nærområdet, og til Oslo.
Italia
Det italienske kjøkken vil være en stor og viktig del av linja – derfor er det en selvfølge at vi reise til Italia. Vi lærer her om den italienske matkulturen, historie og tradisjon.



130.200,-
**) Tillegg for enkeltrom: kr. 5.400,-
Du kan søke om stipend og lån i Statens lånekasse for utdanning via lånekassens nettside. Maks låneramme for 2023/2024 er kr. 125.370,-, hvorav kr 50.148,- (40%) kan omgjøres til stipend ved fullført skoleår. I mars 2024 blir det klart hvor mye lån man kan få for 2024/2025. For å få omgjort lån til stipend, kan du ikke ha udokumentert fravær som overstiger 10 prosent. Se Lånekassens hjemmeside for mer informasjon.