Linje

Stisykkel og fjellsport

Drømmer du om å bli god på stisykkel, eller kanskje å utfordre deg selv på friluftsliv og noen av de mange aktivitetene man kan drive med i fri natur? Da er Stisykkel og Fjellsport noe for deg!

Ny linje på Sagavoll!
Hovedfokus er sport i natur! Stisykling på naturlige og tilrettelagte løyper. Spennende linjeturer i Norge, Sverige og Madeira.

Sykkeltur-19
Sykkeltur-02

 

På denne linja blir du godt vant med friluftslivets gleder og utfordringer som freeride og brevandring. Du vil bli pushet til å prøve nye aktiviteter som kan gi deg kick og mestringsfølelse.

Stisykling blir mer og mer populært og det dukker stadig opp flere sykkelstier og anlegg i Norge og ellers i verden. Vi skal utforske gleden og bredden man får gjennom stisykling i forskjellige arenaer; naturlig sti, downhill, pumptrack, urban/street, vintersykling og mer. 

Turer på fjellet gir oss fine opplevelser med ski/snowboard på beina. I tillegg får du bli med på brevandring og isklatring. 

Høydepunkter

Sport i natur

Stisykling

Stibyggingskurs og mekkekurs

Skredkurs

Isklatring

Brevandring

Ski/telemarkski/snowboard

Studietur til Madeira

Aktiviteter gjennom året

Høst

Stisykling og downhill

Stibyggerkurs

Brattkort (klatring ute og inne)

Longboard og skating

Mekkekurs

Studietur til Trysil

Studietur til Sverige

Filming og redigering av aktiviteter

Vinter

Isklatring

Telemarkski

Freeride (telemarkski/randonee/snowboard)

Skredkurs

Studietur til Madeira - sykkel og surfing

Filming og redigering av aktiviteter

Vår

Stisykling

Brevandring Folgefonna

Klatring

Padling

Ski/telemarkski/randonee/snowboard

Filming og redigering av aktiviteter

Tur

Norge 

Sagavoll har fantastiske stisyklingsnett rett utenfor døra! Vi skal bruke mye tid i området rundt skolen. I tillegg reiser vi til Trysil og Nesbyen. Her får vi prøvd oss i maskinlagde løyper og pumptracks. Mye av syklingen vil bli shuttlebasert. Det er ulike vanskelighetsgrader, og du får prøve deg på ulike dropp og hopp, og deilig flyt! 

Vi drar også til Folgefonna på brevandring! Og det blir isklatring i lavlandet på vårparten. 

Sverige

Studietur til nord-øst Sverige. Her blir det stisykling, mange gøye utfordringer og fellesskap. Vi besøker «The Dome» hvor vi får mulighet til øve mye på hopp og triks. 

Madeira 

Vår lengre studietur går til Madeira – øya i det østlige Atlanterhavet, som tilhører Portugal. Klimaet på Madeira er subtropisk, stabilt og behagelig varmt, ofte karakterisert som «evig vår». Her skal vi gjøre ulike aktiviteter – selvfølgelig sykle, men det blir også mulighet for bading og surfing! 

 

 VI TAR FORBEHOLD OM ENDRINGER PGA COVID-19

 

Kostnader *

Et år på Stisykkel og fjellsport 2021/2022 koster

133.400,-

Linjeavgift
33.500,-
Innmelding
3.100,-
Dobbeltrom**
82.800,-
Felleskostnader
14.000,-
*) Vi tar forbehold om endringer i valutakurser. Eventuelle vaksiner og visum kommer i tillegg.
**) Tillegg for enkeltrom: kr. 5.400,-
Du kan søke om stipend og lån i Statens lånekasse for utdanning via Lånekassens nettside. Maks låneramme for 2020/2021 er kr. 112.290,-, hvorav kr 44.916,- (40%) kan omgjøres til stipend ved fullført skoleår. I mars 2021 blir det klart hvor mye lån man kan få for 2021/2022. For å få omgjort lån til stipend, kan du ikke ha udokumentert fravær som overstiger 10 prosent. Se Lånekassens hjemmeside for mer informasjon.
Lærer

Jens Christian har bachelorgrad i idrett og friluftsliv fra Høgskolen i Bø. Han underviser i stisykling, telemarkski/topptur, friluftsliv, diverse idretter, bygging og bruk av hopp! Elsker kaffe, og er en kløpper på grafisk design! Funfact: Har fått torsk på skistav…

Jens-Christian Austjore-Hosum
jens.christian@sagavoll.no