Sagavoll ligger i flotte omgivelser i hjertet av Telemark og Vestfold fylke. Skolen ligger på Gvarv, 7 km fra Bø i Telemark, i Midt-Telemark kommune. Sørtoget stopper på Bø stasjon, som ligger 2 timer fra Oslo og 2,5 time fra Kristiansand.

Rett utenfor skolen har både Timeekspressen og Telemarksekspressen stoppested. Det går buss mot Oslo, Bergen, Haugesund og Torp, som er nærmeste flyplass, flere ganger om dagen.

Gvarv er et lite tettsted med vel 1000 innbyggere. Her finner du det du trenger i dagliglivet, som matbutikker, bakeri, post, apotek, legesenter og bensinstasjon. Gvarvelva renner like forbi skolen og ut i Norsjø bare noen steinkast unna. Gvarv er ei fruktbygd – vi har ca 750000 epletrær i

Bø i Telemark distriktssenteret i Midt-Telemark med butikker av alle slag, kafeer, kino, treningssenter og svømmehall. Bø har også Universitet. Vi har et pulserende kulturliv, med kunstnere, konsertscener og jazzklubb.

Sagavoll ligger fint til med natur på alle kanter – her kan du finne skog og vann i gangavstand fra skolen, og Lifjell er 20 minutter unna med bil. Det er gode turstier og fantastiske sykkelruter i området. Kanskje det blir et bad i elva, overnatting på Utsikten eller joggetur på Kjærlighetsstien mens du er her?

I løpet av et år på Sagavoll blir du godt kjent i nærmiljøet og får god kontakt med bygda. Norsk Eplefest er den første begivenheten i skoleåret. Her samarbeider skolen med det lokale kultur- og næringslivet, og elevene får en flott arena å boltre seg på, med dans, musikk, kreative uttrykk i årets eplebilde og mye gøy som ansvarlige for Barnas område.

Ellers i året får du som elev mulighet til å delta i spennende aktiviteter for og med bygda. Du kan bli overrasket over hvor mye som finnes her og du bor i et nydelig kulturlandskap, midt i Telemarks hage.

Her er en melding vi fikk på Facebook fra Kristin Benschine, en tidligere elev fra USA, nå bosatt i Hudson, Wisconsin.  Den sier noe om kvaliteter ved Sagavoll og området der skolen ligger:

Aww…miss this place!! I was blessed with the opportunity to go to this «life experience» school in Norway for a year before college. It’s in a small but most beautiful mountain valley town. The experiences and friendships have marked me for life & I still count it one of the best years of my life!! I highly recommend young people travel & do something like this if you can, before you get too settled in life.

Tusen takk Sagavoll og alle mine klasse kamerater! Vi hadde det så kjempe flott og gøy sammen og jeg takker Gud for å kunne dele litt av livet sammen!! 😍😘🙌