Bli med på en liten omvisning på Sagavoll og få noen glimt av livet rundt omkring på skolen!

Hovedbygget

Kjøkken, matsal og dagligstue

På kjøkkenet regjerer kokkene og kjøkkenassistentene, som lager all maten på Sagavoll.

Matsalen brukes til alle måltider på skolen.

Dagligstua, gjerne kalt DS, blir flittig brukt i pauser og på fritida. Her finner du behagelige sittegrupper hvor du kan prate, strikke, spille spill eller lese dagens aviser. Vi har også biljardbord og bordtennisbord i DS.

Administrasjonen

finner du i andre etasje i den nordre delen av hovedbygget. Her er det kontorer for administrasjonen og lærerne, samt bibliotek, «stillerom» og skolekjøkken.

Undervisningsrom

Hovedbygget inneholder klasserom for de fleste linjene, samt F-salen og Allrommet, som benyttes til henholdsvis morgensamlinger og fellessamlinger.

Musikkrom

I kjelleren på den nordre delen av hovedbygget finner du klasserom for Musikklinja, samt tre øvingsrom med piano, bandrom, og ikke minst vårt flotte og velutstyrte studio.

Treningsrom, buldrerom, garderober, elevkjøkken og vaktmesters verksted

finner du også i kjelleren på hovedbygget.

Idrettshallen

er bygd inntil hovedbygget på sørsiden. Dette er en flott idrettshall med mulighet for to fulle volleyballbaner ved siden av hverandre.

Her finner du også en flott klatrevegg med ruter for forskjellige ferdighetsnivåer, samt masse annet sportsutstyr.

Idrettshallen benyttes også til store arrangementer som volleyballtreff, åpningsfest og avslutningsfest.

Formingsbygget

Formingsbygget er en toetasjes trebygning fra 1958. I første etasje finner du sløyd- og keramikkverksted, som brukes i ulike valgfag, og i andre etasje holder DIY (Do it yourself) til. Her finner du utstyr for arbeid med tekstil, glass, maling, tegning etc. Etasjen er åpen for alle etter undervisningstid.

Internatene

Sagavoll har fem internatbygg.

  • Bjørkheim, Furuheim og Granheim er bygd i 1973-1974, og har to etasjer hver, med fem enkeltrom og fem dobbeltrom i hver etasje. Vaskerom og lagerrom i kjelleren.
  • Sagaheim er det eldste bygget vårt fra 1918. Det har en etasje med seks dobbeltrom, og en etasje med seks dobbeltrom og to enkeltrom. Vaskerom og lagerrom.
  • Tunheim er bygd i 1974, og har en etasje med fem enkeltrom og fem dobbeltrom. I tillegg er det to leiligheter med plass for tilsammen seks personer. Disse brukes vanligvis som bolig for stipendiatene våre.

Personalboliger

Sagavoll har åtte eneboliger samt et rekkehus med tre leiligheter. Disse boligene leies for det meste ut til ansatte på Sagavoll.