Safari er swahili for reise.

Et år på Safari-linja byr på reise i eget, hverandres og andres liv. Innholdsrike utenlandsturer gir mulighet for bevisstgjøring og refleksjon. 

Summen er en safari for livet.

Gjennom året blir det både praktiske og teoretiske emner, som gir nyttig læring og forberedelse til turene. Et sentralt diskusjonsemne er «alle vil forandre verden, men ingen vil starte med seg selv.»

Temaer på linja

  • Kultur
  • Kommunikasjon
  • Globale spørsmål
  • Ressursbruk
  • Leksehjelp og aktiviteter for bosatte flyktninger
  • Kultur, folk, historie og politikk i landene vi besøker
  • Teambuilding, lek og moro

Interrail

Første utenlandstur er en 13-dagers togtur. Hovedstoppestedene er Brüssel, Budapest, Krakow og Auschwitz.

Øst-Afrika

Kenya, Uganda og Rwanda er kontrastenes land – vakre og brutale. Her blir møtene sterke og tankevekkende, i slummen, i storbyen og rundt bålet. Vi møter organisasjoner knyttet til barn og unge, deriblant Strømmestiftelsen. Turen på 3-4 uker blir komplett med løvebrøl og soloppgang i Maasai Mara.

Walkabout

Hvor godt kjenner du Norge? I smågrupper planlegger og gjennomfører dere en 8-dagers Norgestur.

Utstyr

Du trenger ikke så mye spesialutstyr for å gå på safari, men du trenger en 60-80 liters sekk og gode sko. Safarielever må ikke være topptrent, men må ha god helse og være i normal god fysisk form for å klare å gjennomføre turene.

Kostnader

Dette vil et år på Safari-linja på Sagavoll 2021/2022 koste (med forbehold om endringer i valutakurser):

Linjekostnad: 42.000,- *
Innmelding: 3.000,-
Dobbeltrom: 81.000,-
Felleskostnader: 12.000,-
Sum: 138.000,-

*) Visum og vaksiner kommer i tillegg. Vi tar forbehold om endringer i valutakurser.

Tillegg for enkeltrom: kr. 5.400,-.

Du kan søke om stipend og lån i Statens lånekasse for utdanning via Lånekassens nettside. Maks låneramme for 2019/2020 er kr. 110.200,-, hvorav kr 44.080,- omgjøres til stipend ved fullført skoleår. I mars 2020 blir det klart hvor mye lån man kan få for 2020/2021. For å få omgjort lån til stipend, kan du ikke ha udokumentert fravær som overstiger 10 prosent. Se Lånekassens hjemmeside for mer informasjon.

Lærer

Linjelæreren på Safari heter Turid Bergtorsdatter Fagerli. Hun er ei herlig dame fra Sørlandet. Folkehøgskoleerfaring har hun i bøtter og spann, som både lærer og rektor på Hurdal Verk og Sagavoll i tilsammen 30+ år. Turid har utdanning som allmennlærer med videreutdanning i tverrkulturell kommunikasjon, idrett og diakoni. Hun brenner for å snakke sant om livet, være en god veileder for elevene, skape et godt miljø for alle elevene på skolen, gjøre en forskjell i verden og formidle idrett og friluftslivsglede.

Hvis du lurer på noe, send gjerne en mail til safari@sagavoll.no eller ring 35 95 91 00.