Skolen

Nærområdene

Sagavoll ligger i flotte omgivelser i hjertet av Telemark og Vestfold fylke. Skolen ligger på Gvarv, 7 km fra Bø i Telemark, i Midt-Telemark kommune.
Lett tilgjengelig

Gvarv er et lite tettsted med vel 1000 innbyggere. Her finner du det du trenger i dagliglivet, som matbutikker, bakeri, post, apotek, legesenter og bensinstasjon. Gvarvelva renner like forbi skolen og ut i Norsjø bare noen steinkast unna. Gvarv er ei fruktbygd – vi har ca 750000 epletrær i nærmiljøet.

Sørtoget stopper på Bø stasjon, som ligger 2 timer fra Oslo og 2,5 timer fra Kristiansand.

Pulserende kulturliv og flott natur

Bø i Telemark er distriktssenteret i Midt-Telemark med butikker av alle slag, kafeer, kino, treningssenter og svømmehall. Universitetet i Sør-Øst Norge har en avdeling i Bø.

Vi har et pulserende kulturliv, med kunstnere, konsertscener og jazzklubb.

Sagavoll ligger fint til med natur på alle kanter – her kan du finne skog og vann i gangavstand fra skolen, og Lifjell er 25 minutter unna med bil. Det er gode turstier og fantastiske sykkelruter i området. Kanskje det blir et bad i elva, overnatting på Utsikten eller joggetur på Kjærlighetsstien mens du er her?

Tog fra Vy Norge
Fornøyde elever i snøen på Lifjell
Norsk Eplefest
I løpet av et år på Sagavoll blir du godt kjent i nærmiljøet og får god kontakt med bygda. Norsk Eplefest er den første begivenheten i skoleåret. Her samarbeider skolen med det lokale kultur- og næringslivet, og elevene får en flott arena å boltre seg på, med dans, musikk, kreative uttrykk i årets eplebilde og mye gøy som ansvarlige for Barnas område.

Ellers i året får du som elev mulighet til å delta i spennende aktiviteter for og med bygda. Du kan bli overrasket over hvor mye som finnes her og du bor i et nydelig kulturlandskap, midt i Telemarks hage.
Her er en melding vi fikk fra Kristin Benschine, en tidligere elev fra USA, nå bosatt i Hudson, Wisconsin. Den sier noe om kvaliteter ved Sagavoll og området der skolen ligger: Aww…miss this place!! I was blessed with the opportunity to go to this «life experience» school in Norway for a year before college. It’s in a small but most beautiful mountain valley town. The experiences and friendships have marked me for life & I still count it one of the best years of my life!! I highly recommend young people travel & do something like this if you can, before you get too settled in life.
Kvinne i bunad med norsk flagg
Tidligere elev
Tusen takk Sagavoll og alle mine klassekamerater!
"Vi hadde det så kjempeflott og gøy sammen og jeg takker Gud for å kunne dele litt av livet sammen"