Skolen

Om Sagavoll

Sagavoll folkehøgskole er Norges første kristne folkehøgskole, og ble stiftet i 1893 av Asbjørn Knutsen. 

Skolen ligger vakkert til i bygda Gvarv, i Midt-Telemark kommune. 

Her er kort vei til skog, fjell og vann, og skolen ligger på et koselig tun. 

Ant. elever
125 stk
Fra Oslo
150 km

Vår visjon:

Vi vil se ungdom som blomstrer i et fellesskap, med en himmel over livet.

 

På Sagavoll vil du møte et personal som har et kristent livssyn. Vi ønsker å formidle medmenneskelighet og nestekjærlighet. Her skal elevene oppleve et trygt og levende fellesskap, hvor alle kan føle seg inkludert og akseptert, uansett tro og livssyn. 

Folkehøgskole er verdens frieste skole, helt uten karakterpress. Her skal ungdom få vokse og utvikle seg, og være med å skape gode relasjoner. 

Vi er kjent for å ha et stort kristen fellesskap blant elevene. På Sagavoll har vi frivillige kristne møter, lovsangskvelder, bibelgrupper, samtalekvelder og undervisning i ulike kristendomsfag. Om du er kristen ønsker vi å legge til rette for at du skal få vokse i egne tro og lære mer om andres. 

Vi ønsker å se, inspirere og veilede elevene våre.  

OPPTAK
Opptaket starter 15.november, og vi tar opp elever frem til skolestart i august, eller til linjene er fulle. Folkehøgskoler har ingen søknadsfrist. Søknadene blir behandlet i den rekkefølgen de kommer inn, så det kan lønne seg å søke tidlig. Kjønnsfordeling på linjene og den totale elevmassens sammensetning vil kunne ha betydning for opptaket.

Dersom du trenger støtte fra NAV for å kunne gå på folkehøgskole, eller du trenger visum til Norge, er det lurt å være tidlig ute. Ta gjerne kontakt med oss. Er du dansk kan du søke på “Højskolestipend”. 

Opptakskriterier: 
– Fullstendig utfylt søknad
– Alder (18 års grense – men du kan fylle 18 år ila skoleåret)
– Motivasjon 
Vi ønsker også at du legger ved vitnemål ved søknaden din. 

Søk her! 

 

Sagavoll folkehøgskole er en selveiende stiftelse. Følgende organisasjoner er representert i stiftelsesstyret og skolestyret:

Sagavoll elevlag
KRIK – Kristen Idrettskontakt
KFUK/KFUM
Normisjon

Elever ved Krik i gymsal
Les mer om skolen
Tidligere elever

Sagavoll har virkelig gitt meg glede! God undervisning, fantastiske fasiliteter og det Sagavoll kanskje er mest kjent for, Sagavoll-familien. Jeg går videre med kjærlighet, kunnskap og vennskap for livet!  

Kyrre Krager
Safari | 2020