Linje

Friluftsliv Ekstremsport

Denne linja har stort fokus på varierte aktiviteter i naturen med overnatting ute. Friluftsliv er gjennomgangstonen i alle aktivitetene. Høsten vil ha hovedfokus på sykkel, utetrivsel, padling og klatring. Vinteren byr på toppturer, isklatring, skredlære, teltliv og kiting. Generelt vil det være fokus på forståelse av risiko og mestringsopplevelser – for alle nivå! 

Friluftsliv Ekstremsport er linja for deg som vil prøve en rekke varierte aktiviteter og utvikle egne ferdigheter.

Foto tatt fra kajakken under rafting
Elev i gul jakke som klatrer på isen og smiler

 

Du må like å være ute. Du vil ha stor nytte av å være glad i fysisk aktivitet, og du må kunne svømme. Viljen til å ta en utfordring vil også komme godt med. Vi har egne sti/enduro-sykler av høy kvalitet, som linja skal bruke gjennom året.

Høydepunkter

 Isklatring

 Padling

 Studietur til Madeira

 Topptur

 Fallskjermhopp

 Snøhule

 Fridykking

 Stisykling

Aktiviteter gjennom året

Høst

Padling i stryk

Stisykling og downhill

Strikkhopp

Klatring og brattkortkurs

Solodøgn

Fridykking

Elvesurfing

Vinter

Skiseil/Kiting

Isklatring

Skredlære

Snøhule

Topptur

Pudderhopp/park

Vår

Fallskjermhopp

Topptur

Madeira - Europas Hawaii

Surfing

Padling i stryk

Høgline

Juving

Tur

Norge

Vi reiser på mange store og små turer i løpet av året. Nærområdet rundt skolen gir muligheter for store naturopplevelser. 

Madeira – Europas Hawaii

Vår lengre utenlandstur går til Madeira. Her fordyper vi oss i en eller flere aktiviteter. Samtidig får vi en reise i nye kulturer og fremmede omgivelser, og vi lærer om øyas unike økosystem. Hovedaktiviteter på Madeira blir surfing, stisykling, klatring og juving. 

 

Lærer

Linjelæreren på Friluftsliv Ekstremsport heter Jens Christian Austjore-Hosum. Han har bachelorgrad i idrett og friluftsliv fra Høgskolen i Bø, og Folkehøgskole PPU. Jens Christian underviser i stisykling, telemarkski/topptur, friluftsliv, diverse idretter, bygging og bruk av hopp! Elsker kaffe, og er en kløpper på grafisk design! Funfact: Har fått torsk på skistav…

Jens-Christian Austjore-Hosum
jens.christian@sagavoll.no
Person som balanserer på line gjennom skogen
Det beste med Friluftsliv Ekstremsport er å flytte personlige grenser! Gjennom alle aktivitetene blir samholdet i klassen sterkt. Jeg er utrolig glad i å pushe meg selv. Det gir meg mestringsfølelse
- Magnus Østvold
Et år på Friluftsliv Ekstremsport 2024/2025 koster

145.200,-

Linjeavgift
37.000,-
Innmelding
3.200,-
Dobbeltrom
90.000,-
Felleskostnader
15.000,-
*) Vi tar forbehold om endringer i valutakurser. Eventuelle vaksiner og visum kommer i tillegg.
**) Tillegg for enkeltrom: kr. 5.400,-

Du kan søke om stipend og lån i Statens lånekasse for utdanning via lånekassens nettside. Maks låneramme for 2024/2025 er kr. 137.907,-, hvorav kr 55.163,- (40%) kan omgjøres til stipend ved fullført skoleår. For å få omgjort lån til stipend, kan du ikke ha udokumentert fravær som overstiger 10 prosent. Se Lånekassens hjemmeside for mer informasjon.