Linje

Backpacker Sør-Amerika

Natur og kultur! Bli med å krysse Sør-Amerika på tvers – Atlanterhavskysten, Amazonas, Andesfjellene og Stillehavskysten! 

Vi pakker sekken og backpacker i Sør-Amerika, Spania og Norge. Vi opplever natur og mennesker på nært hold. I møte med hverdagsmennesker i deres reelle omgivelser, skal vi inspireres og engasjeres som verdensborgere.  

Opplev eksotiske reisemål, vakker natur og spennende menneskemøter.

jenter i bil
hest to

 

Dette er en reiselinje hvor du får oppleve både Norge, Spania og Sør-Amerika. Vi skal besøke Brasil, Paraguay, Argentina, Bolivia og Chile. Du kommer til å lære om kulturforskjeller, møte mange spennende mennesker og jobbe med globale spørsmål. 

Backpacking er en fantastisk måte å reise på – og du skal lære å mestre planlegging og gjennomføring av linjas ulike, spennende turer. 

Høydepunkter

 En ukes språkpraksis i Spania

 4 ukers studietur til Sør-Amerika

 8-10 dagers backpackabout i Norge

 Foto - bearbeiding av bilder

Aktiviteter gjennom året

Høst

Tur til Gaustatoppen

En ukes språkpraksis til Spania i september

Padeltennis

Sør-Amerika på tvers i oktober/november

Reiseplanlegging

Verden og jeg - kulturforskjeller

Teambuilding

Rettferdighet/solidaritet/misjon

Foto og fotobok

Vinter

Lavkostuke

Reiseplanlegging Backpackabout i Norge

Rettferdighet/solidaritet/misjon - Oslo

Thor Heyerdalh og Kon-Tiki

Telemark - i sabotørenes fotspor

Foto og fotobok

Backpacking på langrenn

Vår

Foto og fotobok

Reiseplanlegging

Bærekraftig reise

Norsk natur

Backpackabout 8-10 dager i Norge

Tur

Spania

Språkpraksis i Spania skal hjelpe oss å fange opp ord og uttrykk vi trenger når vi ferdes i en verden der få snakker engelsk. Vi reiser til Madrid og Fuengirola. 

Sør-Amerika 

Bli med å krysse Sør-Amerika på tvers – Atlanterhavskysten, Amazonas, Andesfjellene og Stillehavskysten! I Bolivia skal vi se hvordan enkeltmennesker og organisasjoner jobber bærekraftig for menneskeverd og mot fattigdom i Andesfjellene. Det blir krokodillesafari, pirajafiske og kanopadling i jungelen. 

Norge 

Vi vil gjennomfører flotte turer både på beina og på ski, ettersom vær og føre krever det, med og uten overnatting. Det blir backpackabout i Norge 8-10 dager.

 

Lærer

Veslemøy er oppvokst i Sør-Amerika, snakker flytende spansk, elsker musikk, gåturer i fjellet, og er veldig glad i mennesker. Hun har stor kompetanse og erfaring innen reise og bistand.

Veslemøy Tørre Særsland
veslemoy@sagavoll.no
Jeg er utrolig takknemlig for Sagavollåret. Jeg har virkelig fått både minner og venner for livet. Her har jeg fått mulighet til å utforske ulike temaer på dypere plan, og har lært masse om meg selv. Året har gitt meg masse kjærlighet, reiseglede og fantastiske menneskmøter, jeg aldri ville vært foruten!
- Jannet Saeed
Et år på Backpacker Sør-Amerika 2024/2025 koster

160.700,-

Linjeavgift
52.500,-
Innmelding
3.200,-
Dobbeltrom
90.000,-
Felleskostnader
15.000,-
*) Vi tar forbehold om endringer i valutakurser. Eventuelle vaksiner og visum kommer i tillegg.
**) Tillegg for enkeltrom: kr. 5.400,-

Du kan søke om stipend og lån i Statens lånekasse for utdanning via lånekassens nettside. Maks låneramme for 2024/2025 er kr. 137.907,-, hvorav kr 55.163,- (40%) kan omgjøres til stipend ved fullført skoleår. For å få omgjort lån til stipend, kan du ikke ha udokumentert fravær som overstiger 10 prosent. Se Lånekassens hjemmeside for mer informasjon.