Linje

Backpacker Sør-Amerika

Natur og kultur! Bli med å krysse Sør-Amerika på tvers – Atlanterhavskysten, Amazonas, Andesfjellene og Stillehavskysten! 

Vi pakker sekken og backpacker i Sør-Amerika, Spania og Norge. Vi opplever natur og mennesker på nært hold. I møte med hverdagsmennesker i deres reelle omgivelser, skal vi inspireres og engasjeres som verdensborgere.  

Opplev eksotiske reisemål, vakker natur og spennende menneskemøter.

jenter i bil
hest to

 

Dette er en reiselinje hvor du får oppleve både Norge, Spania og Sør-Amerika. Vi skal besøke Brasil, Paraguay, Argentina, Bolivia og Chile. Du kommer til å lære om kulturforskjeller, møte mange spennende mennesker og jobbe med globale spørsmål. 

Backpacking er en fantastisk måte å reise på – og du skal lære å mestre planlegging og gjennomføring av linjas ulike, spennende turer. 

Høydepunkter

 En ukes språkpraksis i Spania

 4 ukers studietur til Sør-Amerika

 8-10 dagers backpackabout i Norge

 Foto - bearbeiding av bilder

Aktiviteter gjennom året

Høst

Tur til Gaustatoppen

En ukes språkpraksis til Spania i september

Padeltennis

Sør-Amerika på tvers i oktober/november

Reiseplanlegging

Verden og jeg - kulturforskjeller

Teambuilding

Rettferdighet/solidaritet/misjon

Foto og fotobok

Vinter

Lavkostuke

Reiseplanlegging Backpackabout i Norge

Rettferdighet/solidaritet/misjon - Oslo

Thor Heyerdalh og Kon-Tiki

Telemark - i sabotørenes fotspor

Foto og fotobok

Backpacking på langrenn

Vår

Foto og fotobok

Reiseplanlegging

Bærekraftig reise

Norsk natur

Backpackabout 8-10 dager i Norge

Tur

Spania

Språkpraksis i Spania skal hjelpe oss å fange opp ord og uttrykk vi trenger når vi ferdes i en verden der få snakker engelsk. Vi reiser til Madrid og Fuengirola. 

Sør-Amerika 

Bli med å krysse Sør-Amerika på tvers – Atlanterhavskysten, Amazonas, Andesfjellene og Stillehavskysten! I Bolivia skal vi se hvordan enkeltmennesker og organisasjoner jobber bærekraftig for menneskeverd og mot fattigdom i Andesfjellene. Det blir krokodillesafari, pirajafiske og kanopadling i jungelen. 

Norge 

Vi vil gjennomfører flotte turer både på beina og på ski, ettersom vær og føre krever det, med og uten overnatting. Det blir backpackabout i Norge 8-10 dager.

 

Lærer

Veslemøy er oppvokst i Sør-Amerika, snakker flytende spansk, elsker musikk, gåturer i fjellet, og er veldig glad i mennesker. Hun har stor kompetanse og erfaring innen reise og bistand.

Veslemøy Tørre Særsland

Jeg er utrolig takknemlig for Sagavollåret. Jeg har virkelig fått både minner og venner for livet. Her har jeg fått mulighet til å utforske ulike temaer på dypere plan, og har lært masse om meg selv. Året har gitt meg masse kjærlighet, reiseglede og fantastiske menneskmøter, jeg aldri ville vært foruten!
- Jannet Saeed
Et år på Backpacker Sør-Amerika 2024/2025 koster

160.700,-

Linjeavgift
52.500,-
Innmelding
3.200,-
Dobbeltrom
90.000,-
Felleskostnader
15.000,-
*) Vi tar forbehold om endringer i valutakurser. Eventuelle vaksiner og visum kommer i tillegg.
**) Tillegg for enkeltrom: kr. 5.400,-

Du kan søke om stipend og lån i Statens lånekasse for utdanning via lånekassens nettside. Maks låneramme for 2024/2025 er kr. 137.907,-, hvorav kr 55.163,- (40%) kan omgjøres til stipend ved fullført skoleår. For å få omgjort lån til stipend, kan du ikke ha udokumentert fravær som overstiger 10 prosent. Se Lånekassens hjemmeside for mer informasjon.