Skolen

FAQ

Her har vi samlet de mest stilte spørsmålene fra våre elever og andre interesserte parter.  

Hvis du ikke finner svar på spørsmålet ditt her, er du velkommen til å kontakte oss direkte for ytterligere informasjon:

post@sagavoll.no, eller på telefon 35959100. 

Sagavoll ligger på Gvarv i Midt-Telemark kommune, kun 7 km fra Bø. Du kan ta tog til Bø, eller buss som stopper rett utenfor skolen. Vi har også gode parkeringsmuligheter om du har egen bil.

Ja! Linjelærer sender deg en e-post i starten av august.

Hver linje har en stipendiat på linja. Vi kaller dem gjerne stipper. Stippene har gått på Sagavoll tidligere, og har ledertrening på linje, og ellers i folkehøgskolehverdagen.
Ja - både Kiwi og Coop Prix er en 5-7 minutters gåtur fra skolen. Du finner også bakeri, bensinstasjon, apotek og frisør i gåavstand. I Bø finner du kjøpesentre, restauranter, jazzklubb, kino og svømmehall.
Vi har stort fokus på sunn, god, hjemmelaget og bærekraftig mat. Og vi baker selvfølgelig eget brød. Vi legger også godt til rette om du har diett.
Her har Heidi på kjøkkenet jobbet i 43 år, og Ruben på Musikk har jobbet 1 år. Vi er en god blanding ansatte, i alderen 29-62 år. Mange har også barn som du antakelig vil hilse på ila året. Vi har også ofte inne personer på språkopplæring, eller arbeidspraksis.
Ja! Når du er tatt opp som elev vil du få informasjonsbrev fra oss i løpet av våren og sommeren på e-post. Så er det også alltid mulig å spørre oss om stort og smått på e-post - post[at]sagavoll.no.
På Sagavoll har alle internat navn, og du bor på en etasje. Hver etasje har koselig stue, med enkelt lite te-kjøkken. Alle rom har seng, skap, pult, stol og vask. Toaletter og dusj finner du på gangen. Det er en unik erfaring å bo tett sammen med nye mennesker - her blir det læring for livet! (vi må også si at vi får mye skryt av de fantastisk gode sengene vi har her...)
Nei! Sagavoll er en kristen folkehøgskole (faktisk Norges eldste), og her er det ofte et stort kristent fellesskap, men alle er hjertelig velkommen uansett tro og livssyn.
Skolen ligger på et kjempefint tun - med hovedbygg i sentrum. Vi har 7 beachvolleyballbaner, frisbeegolfbane, bålplass og ellers stor boltreplass på området. Det er fine turmuligheter rett utenfor døra, og Lifjell ligger en halvtimes kjøretur unna om du vil høyere opp på fjellet.
Vi har et hovedbygg med matsal, dagligstue, klasserom, fellesrom, store og små scener, øvingsrom, studio og kontorer. Vi har fem internater - Bjørkheim, Furuheim, Granheim og Sagaheim har alle to etasjer, mens Tunheim har en etasje. Rundt hovedbygget har vi også flere eneboliger som leies ut til personalet vårt, eller til andre leietakere. Vi har også formingsbygg med keramikkverksted og sløydsal
Det varierer selvfølgelig, som alt vær i Norge, men vi kan si at vi har mye sol, og er kjent for ganske stabilt klima. Gvarv kan ha lang sommer, skikkelig kald vinter, og tidlig vår. Ta med sommerklær i august, og godt med ull til vinteren. Gvarv er kjent for frukt, og i nærheten finner du faktisk 750 000 epletrær.
Det viktigste folkehøgskoler gir til ungdom er relasjonskompetanse! Hos oss er det stor sjanse for at du lærer mye nytt om deg selv, får venner for livet, og opplever læring på nye måter - helt uten karakterpress. På folkehøgskole har vi tid til deg - og som vi sier på Sagavoll; Her er det tid for liv! I tillegg får du to konkurransepoeng for videre studier.